Keurmerken

NPN

NPN is de branchevereniging voor producenten, grondstofleveranciers, groothandelaren, importeurs en distributeurs van voedingssupplementen. NPN staat dan ook voor Natuur- en gezondheidsProducten Nederland. In de loop van de jaren is de focus komen te liggen op voedingssupplementen, zoals vitamine- en kruidenpreparaten.

NPN zet zich ervoor in dat de consument kan beschikken over een verantwoord aanbod van veilige, werkzame voedingssupplementen, voorzien van adequate informatie.

NZVT

Topsporters gebruiken vaak voedingssupplementen. Om (top)sporters op doping gecontroleerde supplementen te bieden heeft NPN samen met NOC*NSF en de Nederlandse Dopingautoriteit het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT) opgezet. Hiermee kunnen we topsporters en hun begeleiders informatie en zekerheid bieden over schone voedingssupplementen, zodat de kans op positieve dopinguitslagen als gevolg van het gebruik van voedingssupplementen zo klein mogelijk is.

Wat houdt het NZVT-systeem in?

Analyse van supplementen op afwezigheid van dopinggeduide stoffen door een gerenommeerd laboratorium. Extra maatregelen aanvullend aan HACCP op het gebied van productontwikkeling, inkoop, productie, controle en etikettering van deze voedingssupplementen.

Onafhankelijke borging door het RIKILT.

Informatie voor topsporters over goedgekeurde producten via www.antidoping.nl/nzvt.